Rondje zeilen in de Veluwe, hier moet je opletten

Nationaal Park Hoge Veluwe, een van de meest populaire attracties van Nederland, ligt slechts acht kilometer ten noorden van Arnhem. De Veluwe valt op door zijn diversiteit aan landschappen, van dichte bossen tot hoge zandduinen. Gebouwd als een jachtpark tussen 1909 en 1923, is het nu het grootste natuurreservaat van het land en is de thuisbasis van een overvloed aan dieren, zoals herten, wilde zwijnen en moeflons. Het is ook een belangrijk toevluchtsoord voor vogels en is al lang een populaire bestemming voor vogelaars. Andere populaire activiteiten zijn fietsen en wandelen op de vele goed gemarkeerde paden, en het reservaat is ook de thuisbasis van een beeldenpark en kunstgalerie, het Kröller-Müller Museum. Een rondje zeilen op de Veluwe is zeker een goed idee. Lees enkele tips die je zeker kunt gebruiken voor je gaat.

Het bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Hoge Veluwe is de beste plaats om het avontuur te beginnen. Het merendeel van de wandel- en fietstochten in het park begint hier ook en kijk vooral naar de films die in de aula te zien zijn, inclusief speciale films voor kinderen. De parkwinkel is er ook en biedt alles, van unieke geschenken en souvenirs tot etenswaren zoals honing en truffels.

De ingang Nationaal Park Hoge Veluwe

Je kunt via drie ingangen naar binnen: Koningsweg 17, Schaarsbergen, Houtkampweg 13, Hoenderloo en Otterlo. Eenmaal binnen, ga je naar het bezoekerscentrum voor kaarten en andere informatie. Rondleidingen kunnen in het bezoekerscentrum of bij de toegangspoorten worden gekocht, samen met Engelstalige audiogidsen.

Overnachten in de buurt van Nationaal Park Hoge Veluwe voor bezienswaardigheden

Ik raad het Vakantiepark in Voorthuizen, Ackersate, zeker aan. Het is een chique park met een mooi overdekt zwembad, tuin met vijver, decor met een natuurthema, spa en fitnesscentrum. De prijzen zijn betaalbaar. Ook de kinderen komen aan hun trekken in dit vakantiepark. Voor reservering kun je de website bezoeken. Het Ackersate vakantiepark heeft de Veluwe als achtertuin. Dit vakantiepark is een 5-sterrencamping. Het de best vakantiebestemming voor het hele gezin. Bij Ackersate heb je alle luxe en comfort binnen handbereik. Zij hebben verschillende activiteiten op het park. Het is een uniek en mooi vakantiepark voor iedereen!

Dineren

Een aantal uitstekende eetgelegenheden op het terrein zijn beschikbaar in het park, met een verscheidenheid aan zelfbedieningsmaaltijden (lunch en diner), samen met een aangenaam terras en een speeltuin voor de kinderen

Kamperen

Camping ter plaatse is beschikbaar voor tenten en caravans, met was- en douche faciliteiten tegen een kleine meerprijs (optionele elektriciteitsaansluitingen zijn ook beschikbaar).

Dieren en planten

Bij een bezoek midden september tot half oktober is toegang tot bepaalde gebieden die vaak worden bezocht beperkt. Ook is het voeren van dieren niet toegestaan. Ook is het verboden om planten of bloemen te verwijderen. Zelfs het breken van takken is verboden.

Zwemmen en zeilen

zwemmen, varen, surfen en vissen, de Veluwe heeft het allemaal! Water heeft een grote aantrekkingskracht op waterliefhebbers, voor sommigen zoveel dat ze elke zomer terugkomen. Je kunt gemakkelijk en snel een boot huren, om lekker te gaan varen.