Huur mij in

Leren varen is relatief eenvoudig. De meeste mensen kunnen binnen een paar uur geleerd worden om een ​​zeilboot te verplaatsen. Het veilig en vakkundig verplaatsen van een zeilboot echter kan een leven lang oefenen duren! De meesten van ons zijn ergens tussenin.

Gelukkig voor ons is leren zeilen heel leuk. Een pluspunt is dat het ook geen fortuin kost.

Hoe begin je te leren zeilen? De eerste stap om te leren zeilen, is jezelf op een boot krijgen.

Waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om jezelf te leren zeilen is om een ​​cursus met ons te volgen. Wij bieden zeilcursussen aan tegen scherpe prijzen, met bijbehorend advies en tips. Een tip om mee te nemen als beginner is, liever eerst kiezen voor een sloep om mee te varen in plaats van een kielboot. De vaardigheden die je ontwikkelt zijn overdraagbaar naar grotere boten en direct toe te passen op kleine boten.

Een zeilcursus met ons volgen is één van de veiligste manieren om te leren zeilen. Je hoeft je trouwens nog geen zorgen te maken over het aanschaffen van een boot, veiligheidsuitrusting of een back-upsysteem. Mochten er dingen misgaan, is er ook iemand om vragen aan te stellen.

Bij ons heb je ook de mogelijkheid mee te doen met raceavonden. Je kunt hierbij deel uitmaken van onze bemanning, tegen extra lage prijzen. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen en te leren zeilen, als je zelfverzekerd genoeg bent. Er zijn dus meerdere ervaren skippers aan boord om je les te geven. Je hoeft je maar één keertje op een zeilboot te begeven om te weten als dit echt iets voor jou is.

Veiligheid boven alles

Zorg altijd voor de veiligheid van jezelf. Als je een cursus bij ons volgt of simpelweg met ons gaat varen, zorgen wij er wel voor dat de nodige veiligheidsuitrusting aanwezig is. Jij bent alleen verantwoordelijk voor het gebruik maken van deze middelen.

Wij voldoen aan de wetseisen. De wet vereist eenmaal dat je een persoonlijk drijfvest en een hoosvat hebt dat een emmer, schep of een pomp kan zijn. Je hebt ook een werplijn nodig die drijft, een lijn waar je mee gesleept kunt worden, een fluit of geluidsmaker, peddel enz. Er zijn verschillende vereisten, afhankelijk van welke type en grootte van de boot en of het een motor heeft of niet. Al de vereisten worden je gedocumenteerd voorgehouden en nemen wij deze samen door.

Hoe verder?

Als je zo ver bent met het leren zeilen en besluit je dit actief te doen, zijn er tweedehands boten tegen schappelijke prijzen te vinden. Deze boten zijn niet moeilijk te vinden en zijn niet duur. Ook voor nieuwe en tweedehandse zeilboten ben je bij ons terecht. Geef aan waar je naar opzoek bent, wij adviseren je een geschikte keus te maken en kijken uit naar opties binnen onze kringen. Mensen raken eenmaal ongeïnteresseerd, krijgen het te druk, de kinderen groeien op of men gaan met pensioen. Het is gemakkelijker als je een plek hebt om zo een boot op te slaan en toegankelijke lanceringsfaciliteiten hebt. Heb je dat niet, kunnen wij jouw boot ook bij ons houden. Je kunt dan op je eigen tijd langskomen om er gebruik van te maken. Wij zijn geen sociale jachtclub, die zijn normaal gesproken duur en moet je trouwens aan bepaalde eisen voldoen om je te kunnen aansluiten bij deze clubs.

Sommige boten zijn beter dan andere, dus laat het aan ons over om het onderzoek te doen en je te adviseren welke de beste keus voor jou is. Je belangrijkste doel is om je behoeften aan te passen aan de juiste boot.

Voor verdere informatie, kun je via het contactformulier contact met ons opnemen.