Wat te doen tegen bedwantsen in de zeilschepen

Bedwantsen zijn op veel verschillende plaatsen te vinden. Er is maar één beestje nodig om een grote plaag te worden als het niet tijdig wordt behandeld. Niet alleen vermenigvuldigen bedwantsen zich snel, maar ze kunnen ook langer dan een jaar zonder voedsel leven. Bedwantsen zijn te vinden in huizen, appartementen, hotel en ook zeilschepen oftewel boten. Gelukkig kunt u er wat tegen doen. Hier enkele tips hoe u uzelf kunt beschermen tegen deze onaangename bloedzuigers.

Hoe komen bedwantsen op uw boot?

Helaas zijn booteigenaren niet immuun voor bedwantsen. Denk niet dat omringd zijn door water en de boot onberispelijk schoonhouden u zal beschermen tegen een aanval door deze vervelende kleine bloedzuigers. Bedwantsen zijn niet noodzakelijk een teken van slecht huishouden en komen in de boot met de bagage van de gasten. Ze hebben meerdere manieren om in uw zeilschip te komen.

Hoe een bedplaag op uw boot te herkennen

De tekenen van een bedwantsenplaag zijn vrij duidelijk. De bloedzuigers zijn bruin die tot een kwart centimeter kan groeien, en zelfs als u de insecten niet kunt vinden, kunt u zoeken naar tekenen van hun uitwerpselen, die lijken op kleine roestvlekken of vlekken op het beddengoed en de matras. Rode bultjes op uw huid, na een nacht op de boot, zijn ook een goede indicatie dat u een probleem met bedwantsen hebt.

Wat te doen met bedwantsen plaag

Bedwantsen zijn moeilijk om ervan af te komen en, ondanks wat veel websites aanbevelen, zal een gewone huishoudelijke stofzuiger of haardroger het werk niet afmaken. Als u bedwantsen op je boot hebt, kunt u het beste advies inwinnen bij een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf. Omdat boten altijd in beweging zijn, is behandeling door een expert in ongediertebestrijding de snelste en meest effectieve manier om van bedwantsen af te komen. De ongediertebestrijdingsservice heeft de juiste training en apparatuur om uw boot goed en veilig te ontsmetten, zodat u de rest van uw vakantie zonder dikke bulten en besmetting kan doorbrengen.

Tips om uw vakantie op water door te brengen

Hier nog enkele tips die u kunt gebruiken om besmetting te voorkomen.

  • Verpak uw spullen in afsluitbare plasticzakken en neem wat extra grote plastic vuilniszakken mee.

  • Bij aankomst inspecteert u uw kamer op donkere of gedroogde bloedvlekken op beddengoed en onderzoekt u de plooien of vouwen van de matras, gestoffeerde stoelen, laden en hoofdeinden.

  • Pak uw koffer niet uit; Trek alleen de kleding uit die u draagt en laat uw schoenen niet op de grond liggen – bewaar alles in uw afsluitbare plastic zakken.

  • Berg de bagage op in de badkuip of op een tegelvloer. Deze gebieden zijn de minst waarschijnlijke plaatsen waar bedwantsen zullen verblijven.

  • Wanneer u thuiskomt, moet u uw bezittingen zorgvuldig inspecteren op bedwantsen en de kleding die u draagt grondig controleren. Pak uw koffers buiten of in de garage uit en leg alles wat in de wasmachine kan. Voor artikelen die niet kunnen worden gewassen, wordt aanbevolen om ze gedurende minimaal 10 minuten in de droger op de hoogste temperatuur te plaatsen.